Ons eiland Texel

Beleef een heerlijke vakantie op Texel en geniet van wat het Waddeneiland te bieden heeft. Kom tot rust in de prachtige natuurgebieden die het eiland rijk is of onderneem één van de vele binnen- en buiten activiteiten.

Vervoer

Wanneer u op de TESO-boot naar het eiland vaart, ervaren de meeste mensen direct het vrije, vakantieachtige gevoel. De frisse wind, zilte lucht en de boottocht, geven het gevoel er even tussenuit te zijn. Bij aankomst op Texel kunt u gebruik maken van de Texelhopper. Deze bus brengt u naar verschillende plekken op het eiland. Ook is er de mogelijkheid om een fiets te huren of taxi te nemen. Vrijwel in elk dorp is er een fietsenverhuur en daarbij is Texel met de kilometers aan fietspaden een erg fietsvriendelijk eiland.

Natuur & klimaat

Texel kenmerkt zich door de prachtige natuur. Geniet van de duingebieden, de zee en de bossen én van de flora en fauna op het eiland. Zo zijn er nergens zoveel verschillende vogelsoorten te vinden in Nederland als op Texel en kan het een druk luchtverkeer zijn.

texel-01
Video afspelen

Het klimaat op het eiland is een gematigd zeeklimaat. Gezien het eiland losligt van het vaste land, is de invloed van wind en zee sterker dan in de rest van Nederland. Zo is zorgt de temperatuur van de zee er in de lente voor dat regenval beperkt blijft. Echter, in de herfst zorgt de warmte van de zee juist voor extra regenval. Daarnaast heeft Texel het meest aantal zonuren van Nederland. Ideaal voor een vakantie op Texel!

Activiteiten

Op het eiland is er het hele jaar door van alles doen. Wie gek is op watersport kan deze beoefenen op het lange, uitgestrekte strand. Er zijn mogelijkheden om te surfen, suppen, kajakken en zeilen. Daarnaast is de hoeveelheid wind op het strand uitermate geschikt om te vliegeren.

 

Voor wie meer over het heden en verleden van Texel te weten wil komen, is er een ruime keuze aan musea. Zo leert u bij schipbreuk- en juttersmuseum Flora over het maritieme verleden van Texel en komt u meer te weten over ruim 75 jaar aan strandvondsten. Daarnaast kunt u de reuring op zoeken in De Koog en Den Burg en hier uitstekend winkelen en genieten van de vele horecagelegenheden. In Den Burg is er tevens een bioscoop waar u heerlijk kunt ontspannen.